Skip to main content

Syöpää sairastavien lasten perhekurssi PERUTTU!

Huom! Kurssi on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

Kurssi on tarkoitettu perheille, joissa on syöpää sairastava alle kouluikäinen, koulunsa aloittava tai alakouluikäinen lapsi, jonka sairaudesta aiheutuu kuntoutuksen tarve. Kurssi on Kelan rahoittama (KELA nro 75504).

Kun lapsi sairastuu syöpään, sairaus muuttaa koko per­heen elämän. Perhekurssi lisää perheen voimavaroja ja toimintakykyä muuttuneessa elämäntilanteessa. Lapsille tarjotaan onnistumisen kokemuksia ja monipuolista toimintaa ja lisätään heidän sosiaal­isia taitojaan ja itsetuntemustaan. Kurssi auttaa myös sisaruksia ymmärtämään arjen tilanteita. Yksi merkittävimmistä kurssin hyödyistä on vanhem­muuden tukeminen ja tukiverkkojen löytäminen perheille.

Kurssin tavoitteena on muun muassa antaa ajankohtaista tietoa lasten syöpäsairauksista ja niiden hoidoista, löytää keinoja arjessa selviytymiseen ja antaa koko perheelle mahdollisuus tunteiden käsittelyyn. Kurssiohjelmaan kuuluu esimerkiksi asiantuntijoiden ohjaamaa ryhmätoimintaa ja keskusteluryhmiä aikuisille, ohjattua toimintaa ja tunnetyöskentelyä lapsille heidän ikätasonsa huomioiden ja koko perheen mukavaa yhdessä tekemistä. Kurssi soveltuu myös sopivat infektioeristyksessä oleville lapsille, ja se on valtakunnallinen.

Kurssi järjestetään Turun Hirvensalossa sijaitsevassa Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa. Koko perhe majoittuu kurssin ajaksi Meri-Karinan hyvinvointikeskukseen. Majoittumiseen sisältyy täysihoito.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää monenlaisia maksuttomia sopeutumisvalmennuskursseja syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen. Oletko kiinnostunut tästä kurssista tai haluaisitteko osallistua jollekin toiselle kurssille? Tutustu tästä koko kurssivalikoimaan sekä hakuohjeisiin ja hae rohkeasti mukaan! Lapsille ja nuorille järjestetään myös tunnetaitoryhmiä, jotka kokoontuvat Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa. Tutustu tunnetaitoryhmiin tästä.

Original event page (opens in a new window)