Skip to main content

Helsinki: Luontoyhteyden vahvistaminen yhdessä liikkuen -retki

Olet lämpimästi tervetullut mukaan syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen tarkoitetuille ”Luontoyhteyden vahvistaminen yhdessä liikkuen”- teemallisille retkille. Ohjaajana toimii luonto- ja eräopasopiskelija Marianni Leinonen. Voit tulla mukaan kaikkiin tapaamisiin tai vain osaan. Osallistuminen on maksutonta.

Tapahtumapaikkoina ovat pääkaupunkiseudun metsä- ja puistoalueet, saaret sekä erilaiset luontokohteet. Tapaamiset ovat yleensä 1-1,5h pituisia, riippuen osallistujien lukumäärästä sekä aiheesta ja paikasta. Julkisilla kulkuvälineillä pääsee kaikkiin ohjelmapaikkoihin.

Ilmoittautuminen aina viimeistään vuorokausi ennen tapahtumaa  leinonenmarianni@gmail.com
Lähde mukaan luontoon, siitä oppien ja siitä vahvistuen!

Teemapolut ja aikataulu

Tiistai 8.3.2022 klo 16:00 Maisemasta vahvuutta talvikävely / Uutela.
Matkan varrella 15 rastia, joiden avustuksella tutustumme kohteeseen syvällisemmin. Etsitään samalla mieleinen maisemakuva ympäröivästä maisemasta omaan mieleen/kameraan tallentaen.
Kaksi polkua, 1,5km ja 2.5km. Kierretään kummatkin.

Tiistai 29.3.2022 klo 16:00 Läsnäolon hetkiä talviluonnossa / Vanhankaupungin lahti.
Talvikävely luonnon hiljaisuutta ja myös ääniä kuunnellen sekä äänten lähteitä tunnistaen. Pornaistenniemen luontopolulla (1 km) on puisissa tauluissa harjoitteita aktiivisempaa tutkiskelua varten. Veryttelyä niskalle, jalkojen nostelua ja hartioiden pyörittelyä pitkospuiden taukopaikalla matkalla viereiseen Lammassaareen. Saaren kierto ja paluu sillan juureen, parkkipaikan viereen.

Keskiviikko 18.5.2022 klo 16:00 Voimavarakävely / rantareitti, Tarvaspää
Lintuja tunnistaen Helsingin ja Espoon merellisellä rantareitillä kohti Tarvaspäätä, jossa virkistäydymme (kahvila)  ennen paluuta osittain samaa reittiä takaisin Munkkiniemeen.
Joogahengitystä ja helppoja asentoja hiekkarannalla.

PERUTTU! Tiistai 7.6.2022 klo 16:00 Voimavarapolku / Kallahden niemi.
Näkökulmaa ja esimerkkiä luonnosta luonnossa kesän korvalla liikkuen.
Lempeää liikuntaa luonnossa teemalla keho vetreäksi ja kasvot kohti aurinkoa!
Pakataan eväät jatkoon ja käyskennellään merellisessä kesäluonnossa, kauden erityispiirteitä huomioiden ja tunnistaen. Rentoutetaan ensin niska/hartiaseutu kevyellä jumpalla hiekkarannalla ja edetään sitten sauvakävelyn tai kävelyn (oma valinta) merkeissä luonnon kauniiseen, merellisen niemen kärjen rannalle, jossa nautimme eväitä, raittiista ilmasta ja näkymistä.

 

Original event page (opens in a new window)