Skip to main content

Sopeutumisvalmennuskurssi rintasyöpää sairastaville, parikurssi PERUTTU!

Huom! Kurssi on peruttu. Vastaavanlainen kurssi (Kela nro 75126) järjestetään samaan aikaan, 17.–21.8.

Kurssi on tarkoitettu rintasyöpää sairastaville, alle 68-vuotiaille. Kurssi on parikurssi, jolloin kurssille voi osallistua yhdessä puolison tai kumppanin kanssa. Kurssi on Kelan rahoittama (KELA nro 75125). Lue lisää maksuttomasta kurssista ja hae mukaan tästä!

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys järjestää monenlaisia maksuttomia sopeutumisvalmennuskursseja syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen. Tavoitteena on, että jokainen syöpää sairastava saisi omaan elämäntilanteeseensa ja tarpeeseensa sopivaa kuntoutusta sekä helpotusta sairauden aiheuttamaan muutostilanteeseen.

Kurssit tarjoavat vertaistukea sekä tietoa syöpäsairaudesta ja sen hoidosta. Kursseihin sisältyy muun muassa yksilö- ja ryhmäkeskusteluja, asiantuntijaluentoja, kyselytunteja sekä toiminnallisia menetelmiä. Lisäksi kursseilla on vapaa-ajanohjelmaa. Kurssit ovat osallistujille maksuttomia, ja niitä ohjaavat terveydenhuollon ammattilaiset.

Kurssit on tarkoitettu joko tiettyä syöpää sairastaville tai kaikille syöpäpotilaille sairaudesta riippumatta. Osaan kursseista voi osallistua yhdessä puolison tai kumppanin tai koko perheen kanssa. Osa kursseista on toiminnallisia teemakursseja.

Kurssit järjestetään Turun Hirvensalossa sijaitsevassa Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa. Suurin osa kursseista järjestetään pääsääntöisesti viiden vuorokauden mittaisina jaksoina. Yön yli kestävillä kursseilla kuntoutujat sekä kurssille mahdollisesti osallistuva puoliso tai kumppani tai perhe yöpyvät Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa. Yöpymiseen sisältyy täysiylläpito.

Lapsille ja nuorille järjestetään myös tunnetaitoryhmiä, jotka kokoontuvat Meri-Karinan hyvinvointikeskuksessa.

Kursseille ja tunnetaitoryhmiin haetaan tietyillä hakulomakkeilla tiettyjen hakuaikojen puitteissa. Oletko kiinnostunut tästä kurssista tai haluaisitko osallistua jollekin toiselle kurssille? Tutustu tästä koko kurssivalikoimaan sekä hakuohjeisiin ja hae rohkeasti mukaan!

Original event page (opens in a new window)