Skip to main content

Syöpäjärjestöjen vertaistukijakoulutus verkossa 12.9.-3.10.2023

Sinä, joka olet sairastanut syövän tai sinulla on kokemus läheisenä syöpään sairastuneen rinnalla

Tule mukaan antoisaan vapaaehtoistoimintaan vertaistukijaksi!

Syöpäjärjestöt hakee uusia vapaaehtoisia vertaistukitoimintaan ja järjestää koulutuksen verkossa. Voit  hakea koulutukseen, mikäli hoitojen päättymisestä on kulunut noin 1-2 vuotta ja koet, että sinulla on voimavaroja tukea toista. Koulutus toteutuu, mikäli ilmoittautuneita on vähintään 10 hlöä.

Koulutuksen kesto?
Koulutus toteutuu kokonaan verkossa ja kestää kuukauden. Koulutukseen sisältyy neljä verkkotapaamista (kaksi tuntia kerrallaan) sekä lisäksi itsenäistä työskentelyä Pedanet -verkkoalustalla.

Mitä koulutus edellyttää?
Osallistujana sitoudut kaikkiin verkkotapaamisiin sekä varaavan aikaa itsenäiseen työskentelyyn verkkoalustalla. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen verkkoyhteydellä, mikrofonin ja kameran. Teknisiin haasteisiin ja Pedanetin käyttöön on saatavilla opastusta.

Mitä saan koulutuksesta?
Koulutuksen jälkeen voit toimia merkityksellisessä vapaaehtoistehtävässä vertaistukijana Syöpäjärjestöissä. Koulutus vastaa sisällöltään 1 opintopistettä (27 tuntia). Koulutuksesta ja vertaistukijana toimimisesta saat myös todistuksen. Syöpäjärjestöt tarjoaa vapaaehtoisilleen säännöllisesti toiminnanohjausta, täydennyskoulutuksia sekä virkistystapahtumia. Tervetuloa joukkoon mukaan!

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Syöpäjärjestöjen jäsenyhdistysten kesken ja sen toteuttavat Suomen Syöpäpotilaat ry, SYLVA, Kymenlaakson Syöpäyhdistys, Keski-Suomen Syöpäyhdistys ja Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland ry.

Tällä hetkellä Suomen Syöpäpotilaat ry:ssä toimii koulutettuja vertaistukihenkilöitä mm:

  • vertaistukiryhmän ohjaajina,
  • verkkovertaisryhmän ohjaajina,
  • chat-ohjaajina,
  • toiminnallisen ryhmän ohjaajina (esimerkiksi teeman tai harrastuksen äärellä),
  • luottamustehtävissä,
  • kokemuspuheenvuoroissa,
  • puhelintuessa,
  • henkilökohtaisena vertaistukihenkilönä.

Myös uudenlaista vapaaehtoistoimintaa voimme suunnitella yhdessä. Tapoja toimia vapaaehtoisena vertaistukihenkilönä on niin monia, kuin meitä toimintaan osallistuvia on!

Voit hakea mukaan vertaistukijakoulutukseen linkistä:

https://link.webropolsurveys.com/S/B0B87DCAB8B7A811

Kaikkiin hakijoihin olemme yhteydessä elokuun 2023 viimeisellä viikolla. Lisätietoja koulutuksesta Suomen Syöpäpotilaat ry:n Miia Merikalliolta, miia.merikallio(at)syopapotilaat.fi.

Lämmin kiitos mielenkiinnostasi vapaaehtois- ja vertaistoimintaamme kohtaan! Yhdessä olemme enemmän – inhimillisen ihmisyyden hyväksi!

Original event page (opens in a new window)