Skip to main content

Valokeilassa tutkimus – keuhkosyöpäkuukauden potilas-tutkijatapaaminen

Marraskuussa vietetään kansainvälistä keuhkosyöpäkuukautta. Suomen Syöpäpotilaat tuo teemakuukauden aikana esille keuhkosyöpäpotilaiden ja läheisten kokemuksia sairaudesta ja sen hoidosta, sekä haasteista keuhkosyövän diagnostiikkaan ja hoitoon liittyen.

Keuhkosyöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen tarkoitetussa potilas-tutkijatapaamisessa Biomedicumissa tiistaina 15.11. klo 17-19 valokeilassa on tutkimus.

Tapaamisessa kuulemme, millaista keuhkosyöpätutkimusta Helsingin yliopistossa HUSin Meilahden kampuksella tehdään, sekä näytteen matkasta potilaalta laboratorioon. Mukana ovat Heidi Haikala, Ilkka Ilonen ja Emmy Verschuren tutkimusryhmineen. Aikaa on myös keskustelulle ja kysymyksille, ja toki tarjolla on myös kahvia ja pientä purtavaa. Keskustelua seuraa tutustumiskierros kahden tutkimusryhmän laboratorioon: HaikaLabiin ja FIMM Translational Lung Cancer Labiin. Tapaaminen tutustumiskierroksineen on suomenkielinen.

Etäosallistuminen on mahdollista ensimmäisen tunnin osalta. Etäosallistujille lähetetään jälkikäteen kuvia laboratoriokierroksilta.

Ilmoittautuminen viimeistään to 10.11. tämän linkin kautta!

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätietoja Marketta Liljeström (marketta.liljestrom @ syopapotilaat.fi / 045-1046509)

Tilaisuuden järjestävät Suomen Syöpäpotilaat ry(opens in a new window), iCANHaikaLab(opens in a new window)Happy Lungs Lab(opens in a new window) ja FIMM(opens in a new window) Translational Lung Cancer Lab.

Original event page (opens in a new window)